Zoeken

Duurzaamheid

Op mondiaal niveau is duurzaamheid een belangrijk agendapunt en wij als DeeDee doen niets liever dan daar over meedenken. Niet omdat het moet, maar omdat we hiervoor kiezen. Voor een beter milieu nu, maar ook om een bijdrage te leveren aan een bewoonbare planeet voor toekomstige generaties.

DeeDee heeft drie doelstellingen verbonden aan duurzaamheid.
1. Het voorkomen van voedselverspilling.
2. Het realiseren van lagere milieu-impact.
3. Het verduurzamen van (bestaande) verpakkingsproducten.

Graag nemen we u mee in het verhaal hoe DeeDee samen met de klant de perfecte, meest duurzame stazak wil ontwikkelen en leveren passend bij het product en het proces van de klant. 

#1 Voedselverspilling voorkomen
Wereldwijd wordt ongeveer een derde van alle voedselproductie verspild! Dat is een enorme belasting voor het milieu en daarom erg belangrijk om rekening mee te houden. De eerste doelstelling van DeeDee is dan ook het voorkomen van voedselverspilling. Om voedselverspilling tegen te gaan met onze stazakken, dienen de juiste materialen voor uw verpakking gekozen te worden. Onze stazak specialisten bijten zich vast in het product dat u wilt gaan verpakken. Door middel van gesprekken en testfases willen ze alle ins & outs weten om de juiste benodigde barrière(bescherming) voor uw product te bepalen. De benodigde barrière bepaalt uiteindelijk welke beschikbare materialen gekozen kunnen worden om te komen tot de perfecte stazak. Zo wordt de houdbaarheidsdatum van het product geoptimaliseerd en voedselverspilling sterk verminderd.

Buiten dit proces om is DeeDee continu bezig met innovaties ten gunste van deze doelstelling. Zo ontwikkelt DeeDee ook hersluitbare- en portieverpakkingen. Bovendien blijft DeeDee betrokken bij de verbeteringen van het uitschenken om zodoende minder restproduct over te houden.

#2 Lagere milieu-impact

Wat veel consumenten niet weten, is dat stazakken een lagere milieu-impact hebben dan vele andere verpakkingsalternatieven. In vergelijking met potten en blikken kunnen stazakken met veel minder verpakkingsmateriaal geproduceerd worden, tot wel 80%*. Dit leidt tot minder verpakkingsgewicht en dat zorgt automatisch voor minder verpakkingsafval na gebruik. Bovendien is het zo dat ongevulde stazakken veel minder verpakkingsvolume in beslag nemen. Uit onderzoek is gebleken dat één volle truck met ongevulde stazakken gelijk staat aan 26 volle trucks met ongevulde potten en blikken*. Dit leidt tot een daling van de CO2- uitstoot en dat is vanzelfsprekend beter voor het milieu.
*Afhankelijk van de grootte en dikte van de stazak

Bovenstaande onderzoeksresultaten zijn gebaseerd op een Life Cycle Assessment (LCA). Bent u benieuwd wat de milieu-impact is van uw huidige verpakking ten opzichte van een stazak? Neem dan contact op met DeeDee, wij zijn namelijk in staat om deze LCA studie uit te voeren.

De tweede doelstelling van DeeDee is dus het realiseren van zo compact mogelijke verpakkingen. Onze stazakken spelen hier al automatisch op in, maar daar stopt het niet voor DeeDee. 
De stazak specialisten van DeeDee zijn namelijk altijd zoekende naar de juiste maatvoering. Stazakken worden nooit groter gemaakt dan noodzakelijk en er wordt zo min mogelijk materiaal gebruikt. Als dunnere materialen of minder materiaal lagen ingezet kunnen worden, dan wordt dat zeker geadviseerd. Hiermee voorkomt DeeDee dat er onnodige materialen geproduceerd worden en onnodig verpakkingsgewicht gecreëerd wordt.

Zoals beschreven bij doelstelling één, houden de stazak specialisten altijd rekening met uw wensen en behoeften en wordt een optimale productbescherming gegarandeerd. 

#3 Duurzaamheidsladder
DeeDee’s derde doelstelling is om (bestaande) verpakkingen te verduurzamen zodat ze klimmen op onze duurzaamheidsladder. De duurzaamheidsladder bestaat uit vier treden en trede vier is de meest duurzame trede. 

Door alle innovaties komen er steeds meer mogelijkheden om stazakken duurzamer te maken. De ontwikkelingen van deze innovaties gaan ontzettend snel. Wat gisteren nog niet mogelijk was, kan bij wijze van spreken vandaag wel.
Het is aan DeeDee’s stazak specialisten dagelijks de taak om bedrijven mee te nemen in alle ontwikkelingen en om samen te kijken naar de verduurzaming van bestaande en/of nieuwe verpakkingen.

Een mooi duurzaam voorbeeld is de INAMOOD stazak. Deze stazak is opgebouwd uit MONO PE materiaal. Dat wil zeggen dat er maar één plasticsoort is gebruikt, in dit geval PE. Hierdoor is de INAMOOD zak 100% recyclebaar en komt de zak op de derde trede van de duurzaamheidsladder! 
U zal zich wel afvragen, waarom wordt dit materiaal niet voor iedere stazak gebruikt? De reden daarvoor is dat deze oplossing nog niet geschikt is voor alle producten en processen. 

Bent u zelf benieuwd naar de mogelijkheden en/of laatste ontwikkelingen? Neem dan
contact met ons op. 

Binnen de duurzaamheidsladder is iedere trede omhoog een mooie verduurzaming. Van trede één naar trede twee, of van trede twee naar trede drie. Met iedere verduurzaming is DeeDee blij, mits dat natuurlijk samengaat met doelstelling één en twee. 

Wilt u meer weten over onze visie op duurzaamheid? Klik dan
hier om ons artikel te lezen.

Wat wij u bieden

    Pouch professionals mét een glimlach
    Wij creëren en leveren de perfecte pouch
   Perfecte match met uw product en proces