Zoeken

Vlakke puntzak voor de fruitvulling van Zeelandia

Puntzak Zeelandia
Door Fleur van Schendel, DeeDee 22-11-2019

Sommige verpakkingen hebben een speciale vorm. Zo ook deze vlakke puntzak voor verschillende fruitvullingen van Zeelandia.

Gedurende het ontwikkelproces naar de perfecte zak voor deze klant werd al snel duidelijk dat een puntzak gewenst was. De reden hiervoor was dat de consument enkel het uiteinde van de zak hoeft af te knippen om vervolgens de fruitvulling eenvoudig te doseren.

Aangezien een reguliere puntzak (de welbekende vaantjes-vorm) niet goed verwerkt kan worden door volautomatische afvulmachines, hebben we de zak van een unieke vorm voorzien. Aan de bovenzijde van de zak hebben we een recht gedeelte toegevoegd, waardoor deze vloeiend over de transportband van de afvulmachine loopt. Hierdoor kunnen de zakken op een hoge snelheid - en volautomatisch - gevuld worden.


Verder is de voorzijde van de zak voorzien van een fraaie basisbedrukking waarop de merknaam duidelijk zichtbaar is. De achterkant is geheel transparant, zodat de consument in één oogopslag kan zien welke fruitvulling in de verpakking zit. Om de productinformatie aan te geven wordt na het afvullen een etiket op de transparante zijde geplakt.

Natuurlijk houden we rekening met het product dat verpakt wordt, want de verpakking moet optimale bescherming bieden tegen waterstof en zuurstof. Het andere belangrijke aspect is dat de zak naadloos aansluit op het proces van afvullen. 

Dát is wat wij noemen meedenken als Pouch Professional met onze klanten. Bent u ook op zoek naar een nieuwe, innovatieve verpakking met een speciale vorm? Neem dan contact op met onze Pouch Professionals!


Vlakke zak

Lees meer